Küçük Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Firmaların umumi olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Mecra Odası aksamından birer yangın merdiveni kapısı açarak; dunda bulunan Garaj namına iniş ciğerin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Sertifikasız yangın bapları da akla yatkın maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir almaşık sunar.

Yangın bapları, yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren yahut kırıcı özel baplardır.

 Işlevsel olduğu kadar süsleyici layihamlara da sahip olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine usturuplu olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Yalnızca kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya hakikat ve kolay açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangın kapısının yerini belirli geçirmek amacı ile  şarjlı ivedili yönlendirmeler, yangın kapısına en hızlı ulaşılacak şekilde konumlandırılır .

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dönem muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Sükselı bir boşaltma tasarı, yer sarsıntısı, su taşkını ve yangın kabil afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı eskiden ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya çın ve kolay açılabilen bünyeya sahiptir.

Yangın yerinde 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin esrar ve yangını öbür alanlardan en az 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada lüzumlu olan Yangın kapısı yangın merdiveni adetsı kritik bir faktördür.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *